Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 21g16kcal0.4g3.2g0g0.2g
Sipuli 3.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Janssonfileet (rainbow)3.5g5kcal0.3g0.5g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.8g10kcal0.1g0.1g1g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g69kcal1.6g8g3g0.6g
Valittu annoskoko31g35kcal0.8g4g1.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna16g17kcal0.4g2g0.8g0.2g
Arvot/100g100g110kcal2.5g12.7g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083