Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.2g30kcal0g0g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.2g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 14g5.4kcal0g1.1g0g0.2g
Voi 0.7g5kcal0g0g0.6g0g
Manteli 1.4g8.6kcal0.3g0.1g0.8g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 0.3g0.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g160kcal2g15.2g9.6g1.2g
Valittu annoskoko32g80kcal1g7.6g4.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna16g40kcal0.5g3.8g2.4g0.3g
Arvot/100g100g255kcal3.2g24.1g15.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935