Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow4.4g24kcal0g0g2.6g0g
Kananmuna kuoreton 2.4g3.4kcal0.3g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.3g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 8.7g3.1kcal0g0.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Omenasose makeuttamaton 2g1.5kcal0g0.3g0g0g
Margariini, 60%, Rainbow2.2g12kcal0g0g1.3g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Ruishiutale 3.9g12kcal0.3g2g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g173kcal2g19.8g8.6g1.6g
Valittu annoskoko32g86kcal1g9.9g4.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna16g43kcal0.5g5g2.2g0.4g
Arvot/100g100g270kcal3.1g30.9g13.4g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324