Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Sokeri 63g255kcal0g62.6g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.2g13kcal0.5g2.5g0.3g1.2g
Hiiva 11g7.8kcal1.4g0.1g0g0.7g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 42g297kcal0.3g0.2g33.4g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g42g74kcal0.1g4.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana620g1441kcal18.6g151.4g72.4g3.8g
Valittu annoskoko310g721kcal9.3g75.7g36.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna155g360kcal4.7g37.9g18.1g1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854