Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 44g318kcal0.5g0.2g35.6g0g
Sokeri 37g150kcal0g37g0g0g
Siirappi 12g35kcal0g8.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.2kcal0g0.9g0g0g
Neilikka, annos 4g1.2g4.2kcal0g0.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.5kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 44g145kcal0.9g1.3g15.3g0g
Manteli 20g126kcal4.9g1.3g11g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g5.8g6.4kcal0g1g0g0g
Mansikkahillo 34g76kcal0.2g18.1g0g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g18g70kcal0g17.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana621g2367kcal33.2g256.8g132g8.4g
Valittu annoskoko310g1184kcal16.6g128.4g66g4.2g
Annoskoko puolitettuna155g592kcal8.3g64.2g33g2.1g
Arvot/100g100g381kcal5.3g41.4g21.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886