Possupiirakka

350g pulled pork
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
grillimaustetta
TAI mitä tahansa maustetta, maun mukaan

Piirakkapohja:

250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa.

Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.

Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksummalti kuin keskellä.

Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.

Painele maustetut possut lastalla sopivasti taikinan sisään.

Plöräytä maun mukaan sekaan bbq-kastiketta.

Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa

Niinuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pulled pork aitopalvi (Veljekset mattila), annos 350g166g178kcal27.3g0g7.5g0g
Pehmeä rasvaton maitorahka (Valio), annos 250g83g50kcal8.3g3.6g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g1g0kcal0g0g0g0g
American bbqsauce kentucky whiskey (Santa maria), annos 15g25g57kcal0.4g13g0.2g0g
Spelttihiutale (Birkkalan tila), annos 100g17g53kcal2.5g9.8g0.4g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana620g728kcal81.6g53g20.4g3.4g
Valittu annoskoko310g364kcal40.8g26.5g10.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna155g182kcal20.4g13.3g5.1g0.9g
Arvot/100g100g117kcal13.2g8.5g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=412226