Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g197g55kcal1.2g11.7g0.4g4.9g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g35g136kcal11.6g0g10g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g56g19kcal1.9g2.8g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 10g4.2kcal1g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g8.4g62kcal0.1g0.1g6.7g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana621g570kcal32.2g33.2g34.2g10g
Valittu annoskoko310g285kcal16.1g16.6g17.1g5g
Annoskoko puolitettuna155g143kcal8.1g8.3g8.6g2.5g
Arvot/100g100g92kcal5.2g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868