Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 47g67kcal5.8g0.1g4.8g0g
Sokeri 60g244kcal0g60.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g189kcal5.6g38.6g0.7g1.9g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Taloussuklaa, Fazer42g219kcal1.7g23.8g12.7g2.2g
Voi 42g308kcal0.5g0.2g34.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 28g93kcal0.6g0.8g9.9g0g
Voi 60% rasvaa 5.7g31kcal0.1g0g3.5g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen28g51kcal0.1g12.2g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana621g2408kcal29g272.6g132.4g9.6g
Valittu annoskoko311g1204kcal14.5g136.3g66.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna155g602kcal7.3g68.2g33.1g2.4g
Arvot/100g100g388kcal4.7g43.9g21.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814