Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)27g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g250g150kcal3.7g32.5g0.2g2.2g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Tomaattimurska 1600g470kcal9g84.8g3.2g30.4g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)45g45kcal3.4g7.6g0.2g0.9g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 120g33kcal3.7g1.3g1g1.9g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6200g2343kcal40.4g267g109.4g71.8g
Valittu annoskoko3100g1171kcal20.2g133.5g54.7g35.9g
Annoskoko puolitettuna1550g586kcal10.1g66.8g27.4g18g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766