Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 168g682kcal0g167.8g0g0g
Puolukka 700g272kcal3.1g47.6g3.5g18.2g
Mannasuurimo, myllyn paras280g980kcal35.6g194.6g5.6g11.2g
Vesi1960g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6216g3867kcal77.4g820g18.2g58.8g
Valittu annoskoko3108g1934kcal38.7g410g9.1g29.4g
Annoskoko puolitettuna1554g967kcal19.4g205g4.6g14.7g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139779