Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 20g7.7kcal0.2g1.4g0g0.5g
Kaali, paistettu 14g11kcal0.2g0.6g0.9g0.3g
Sipuli, paistettu 6.3g6.3kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria25g33kcal3g0.3g2.2g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 88g48kcal1.4g11.5g0.1g0.7g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g3.8g15kcal0.1g0.8g1.3g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana623g283kcal10.4g30.6g14g3.4g
Valittu annoskoko311g141kcal5.2g15.3g7g1.7g
Annoskoko puolitettuna156g71kcal2.6g7.7g3.5g0.9g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777