Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Sokeri 43g176kcal0g43.3g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 27g146kcal0.1g0.1g16.4g0g
Kananmuna kuoreton 20g29kcal2.5g0.1g2.1g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)22g7kcal0.7g1g0g0g
Raparperi 31g10kcal0.2g1.7g0g0.4g
Mansikka 51g24kcal0.3g4.3g0.1g1g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 55g32kcal5.4g1.6g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana623g1252kcal30.2g187.2g39g6.8g
Valittu annoskoko311g626kcal15.1g93.6g19.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g313kcal7.6g46.8g9.8g1.7g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30.1g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300