Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 116g48kcal1.2g4.8g0.9g4.3g
Valkoviini kuiva 73g50kcal0.2g0.4g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl29g37kcal0g5.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 44g177kcal0g43.6g0g0g
Liivate 5.8g20kcal5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana623g664kcal12.8g109.2g1.8g8.6g
Valittu annoskoko312g332kcal6.4g54.6g0.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g166kcal3.2g27.3g0.5g2.2g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370