Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g22g160kcal0.2g0.2g17.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g4.4g2.8kcal0.2g0g1.1g0g
Vesi6.6g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g44g149kcal0.9g1.3g15.3g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Raparperi 150g50kcal1g8.2g0.1g2.1g
Sokeri 19g75kcal0g18.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.6g15kcal0g3.7g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g5.5g32kcal1.2g0.5g2.8g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana623g1322kcal16.6g134.2g76.8g8g
Valittu annoskoko312g661kcal8.3g67.1g38.4g4g
Annoskoko puolitettuna156g331kcal4.2g33.6g19.2g2g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431