Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha76g127kcal14.5g0g7.6g0g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana 25g8.1kcal0.2g1.4g0g0.6g
Lehtiselleri 14g1.8kcal0.2g0.2g0g0.1g
Tomaattimurska 153g45kcal0.9g8.1g0.3g2.9g
Punaviini 23g16kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g409kcal32.6g21.6g15.8g8g
Valittu annoskoko313g205kcal16.3g10.8g7.9g4g
Annoskoko puolitettuna156g102kcal8.2g5.4g4g2g
Arvot/100g100g65kcal5.2g3.5g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216