Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 29g206kcal0.2g0g23.2g0g
Hunaja 55g181kcal0.3g44.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 43g62kcal5.4g0.1g4.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g175kcal5.2g35.7g0.6g1.8g
Leivinjauhe 3.9g6.9kcal0.2g1.5g0g0g
Hasselpähkinä 13g82kcal1.8g0.4g7.8g2.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 118g42kcal0.2g8.4g0.1g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1508kcal26.6g180.8g72.2g12.8g
Valittu annoskoko313g754kcal13.3g90.4g36.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna156g377kcal6.7g45.2g18.1g3.2g
Arvot/100g100g241kcal4.3g28.9g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623