Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.7g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Pekoni (Dulano)8.6g22kcal1.5g0.3g1.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha28g46kcal5.2g0g2.7g0g
Soijakastike 1.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0.3g0.7kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Siirappi, tumma2.1g6.6kcal0g1.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g12g7.2kcal0.2g1.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 172g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali65g14kcal0.8g2.2g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g215kcal16.2g14.8g9g4.2g
Valittu annoskoko313g107kcal8.1g7.4g4.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g54kcal4.1g3.7g2.3g1.1g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918