Kaalikääryleet

Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Nuusku0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g155g37kcal1.9g6.4g0.3g1.7g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 52g72kcal9.7g0g3.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.9g5.3kcal0.2g0.1g0.4g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g17g64kcal1.5g13.1g0.6g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli, annos 20g3.5g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.5g2.2kcal0.1g0g0.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)35g55kcal0.9g0.9g5.2g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 8.6g63kcal0.1g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g599kcal29g41.4g36g5g
Valittu annoskoko313g300kcal14.5g20.7g18g2.5g
Annoskoko puolitettuna156g150kcal7.3g10.4g9g1.3g
Arvot/100g100g96kcal4.6g6.6g5.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106199