Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 13g50kcal1.6g0g4.9g0g
Maissiöljy 7.7g68kcal0g0g7.7g0g
Vesi95g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste1.9g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Lanttu 21g6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Nauris 10g2.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Maissitärkkelys 3.9g14kcal0g3.4g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 142g261kcal27.1g0g17.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g814kcal58.8g11.4g59.6g1.4g
Valittu annoskoko312g407kcal29.4g5.7g29.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna156g204kcal14.7g2.9g14.9g0.4g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750