Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 71g244kcal7.2g49.8g0.9g2.5g
Leivinjauhe 3.1g5.4kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g62g74kcal2g2.8g6.2g0g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g77g50kcal8.5g3.2g0.2g0g
Sokeri 31g126kcal0g30.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 31g14kcal0.9g1.5g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1143kcal46.2g183.8g22.6g5g
Valittu annoskoko313g572kcal23.1g91.9g11.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna156g286kcal11.6g46g5.7g1.3g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908