Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 74g298kcal0g73.4g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g29g10kcal1.1g1.2g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g72g47kcal7.9g3g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.2g1.8kcal0g0.6g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g66g232kcal8g47.1g1.4g2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g36g259kcal0.4g0.4g28.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1797kcal41g259.4g65.8g4g
Valittu annoskoko313g898kcal20.5g129.7g32.9g2g
Annoskoko puolitettuna156g449kcal10.3g64.9g16.5g1g
Arvot/100g100g288kcal6.6g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329