Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.5kcal0.8g0.7g0.1g0g
Maito, Kevyt25g11kcal0.8g1.2g0.4g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl6.5g22kcal0.9g3.7g0.4g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 53g182kcal5.4g37.2g0.6g1.9g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Nautajauheliha 15%65g134kcal11.8g0g9.8g0g
Sipuli (kuorittu)57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Riisi puuroutuva 21g71kcal1.3g15.8g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 36g51kcal4.5g0.1g3.7g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml20g31kcal0.4g0.5g3.1g0g
Paprikajauhe 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1086kcal53.2g132.2g36.6g8.6g
Valittu annoskoko312g543kcal26.6g66.1g18.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g272kcal13.3g33.1g9.2g2.2g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.2g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420