Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 43g33kcal0.8g6.7g0.1g0.4g
Porkkana 11g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 173g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g6g0.8kcal0.1g0.2g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g3.5g4.1kcal0.1g0.2g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.7g0.4kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.3g3.9kcal0.1g0.4g0.2g0g
Voi 1.2g8.8kcal0g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee 35g67kcal6.5g0g4.7g0g
Katkarapu 16g11kcal2.2g0g0.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g12g12kcal0.5g2.4g0g0g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.3g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g298kcal21.2g22.4g13g2g
Valittu annoskoko313g149kcal10.6g11.2g6.5g1g
Annoskoko puolitettuna156g75kcal5.3g5.6g3.3g0.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674