Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 26g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Sokeri 25g103kcal0g25.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g7.5g23kcal1.3g3.1g0.6g1.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl39g143kcal4.7g28.7g0.8g1.4g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Neljänviljanhiutale 8.9g30kcal0.9g5.2g0.3g1g
Fariinisokeri10g42kcal0g10.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.3kcal0g0.7g0g0g
Rypsiöljy 13g119kcal0g0g13.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 30g14kcal0.9g1.4g0.4g0g
Raparperi 149g50kcal1g8.2g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1128kcal23.6g167.8g36g11.6g
Valittu annoskoko312g564kcal11.8g83.9g18g5.8g
Annoskoko puolitettuna156g282kcal5.9g42g9g2.9g
Arvot/100g100g181kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733