Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g19g61kcal2.2g11.7g0.5g2.3g
Siirappi 2.7g8.2kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 3.7g10kcal0.6g1g0.2g1.4g
Vehnälese 4.1g9kcal0.5g0.6g0.2g1.5g
Ruisjauho (Rainbow)14g44kcal1.4g8.6g0.3g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 115g395kcal11.7g80.6g1.4g4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1110kcal32.8g209g11.4g22.2g
Valittu annoskoko313g555kcal16.4g104.5g5.7g11.1g
Annoskoko puolitettuna156g278kcal8.2g52.3g2.9g5.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885