Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Purjosipuli 10g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Oliiviöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Riisi tumma 22g77kcal1.5g15.9g0.5g0.9g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 22g80kcal1.8g17.4g0.1g0.4g
Vesi121g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.9g5.8kcal0.2g0.6g0.3g0g
Paprika punainen 29g8.6kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 35g12kcal1.6g0.7g0.1g0.9g
Katkarapu 52g35kcal7.5g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g476kcal26.8g74.2g5.8g6.6g
Valittu annoskoko312g238kcal13.4g37.1g2.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna156g119kcal6.7g18.6g1.5g1.7g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791