Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio107g70kcal10.7g4.5g0.3g0g
Voi 43g311kcal0.5g0.2g34.9g0g
Sokeri 36g148kcal0g36.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl43g146kcal0.9g1.3g15g0g
Mantelirouhe, 1 rkl26g149kcal5.4g1.4g13g3g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g32g39kcal0.2g9.6g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1804kcal41.2g110.4g131.6g6.4g
Valittu annoskoko313g902kcal20.6g55.2g65.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna156g451kcal10.3g27.6g32.9g1.6g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965