Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 59g188kcal14.4g26.9g1.1g5.2g
Vesi, vesijohtovesi 221g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Sipuli 8.8g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Pinaatti 22g3kcal0.4g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g413kcal29.8g54.8g5.4g11.4g
Valittu annoskoko313g207kcal14.9g27.4g2.7g5.7g
Annoskoko puolitettuna156g103kcal7.5g13.7g1.4g2.9g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385