Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 45g34kcal0.8g7g0.1g0.5g
Kesäkurpitsa, tuore45g7.7kcal0.3g1.1g0.2g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha73g121kcal13.8g0g7.3g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)36g13kcal0.4g2.5g0.2g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)11g31kcal3.4g0g1.9g0g
Sipuli 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste11g84kcal0g0g9.3g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 5.5g19kcal0.3g4.2g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 73g28kcal2.4g2g1.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.7g7.8kcal0.4g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g695kcal43.8g34.4g41.8g2.2g
Valittu annoskoko313g348kcal21.9g17.2g20.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna156g174kcal11g8.6g10.5g0.6g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467