Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Sokeri30g122kcal0g30g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16.1g0.3g0.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8.2g28kcal0g6.7g0g0.1g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g82g123kcal0.4g29.6g0.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g41g66kcal3g6.6g2.9g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 47g120kcal0.6g1.4g12.7g0g
Kiivi kuorittu 13g6.1kcal0g0.9g0.1g0.3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 14g10kcal0.1g2.2g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1270kcal26g190.6g43.2g2.8g
Valittu annoskoko313g635kcal13g95.3g21.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna156g318kcal6.5g47.7g10.8g0.7g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759