Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali176g37kcal2.1g6g0.4g3.7g
Viinietikka 7.3g1.5kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.1g18kcal0g0g2.1g0g
Sokeri8.8g36kcal0g8.8g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g44g10kcal0.4g2g0g0.9g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.6g1.5kcal0.1g0.1g0g0.2g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g209kcal5.2g34g5g9.8g
Valittu annoskoko313g104kcal2.6g17g2.5g4.9g
Annoskoko puolitettuna156g52kcal1.3g8.5g1.3g2.5g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649