Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.8g0.4kcal0g0g0g0.6g
Siirappi 6.2g19kcal0g4.6g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g7.7g4.6kcal0.7g0.4g0g5.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 31g107kcal1.7g23.5g0.4g0.4g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 15g59kcal0.9g12.9g0.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 154g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 54g174kcal6.4g32.7g1.1g3.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 15g50kcal4.5g1.1g3.1g4.7g
Auringonkukansiemen 11g64kcal2.5g1.4g5.3g0.6g
Kurpitsansiemen,kuoreton11g53kcal1.9g4.5g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1116kcal37.2g162.2g34.2g30.6g
Valittu annoskoko312g558kcal18.6g81.1g17.1g15.3g
Annoskoko puolitettuna156g279kcal9.3g40.6g8.6g7.7g
Arvot/100g100g179kcal6g26g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974