Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 236g179kcal4.4g36.3g0.5g2.4g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Korppujauho 14g52kcal1.5g10.6g0.1g0.7g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 19g127kcal5.1g1.3g10.9g2.3g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g7.1g4.2kcal0.7g1.2g0.3g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g964kcal29.8g99g47.8g21.2g
Valittu annoskoko313g482kcal14.9g49.5g23.9g10.6g
Annoskoko puolitettuna156g241kcal7.5g24.8g12g5.3g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417