Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g86g48kcal7.3g4.3g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.4g0.1g1.9g0g
Sokeri 28g112kcal0g27.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 17g53kcal1.5g9.6g0.3g2.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)12g45kcal1.7g6.7g1g1.3g
Leivinjauhe 1.4g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g107kcal3.2g21.8g0.4g1.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Mustikka metsä- 86g38kcal0.4g5.5g0.5g2.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g24g9kcal2.2g0g0g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g956kcal37.6g162.6g12g15.4g
Valittu annoskoko313g478kcal18.8g81.3g6g7.7g
Annoskoko puolitettuna156g239kcal9.4g40.7g3g3.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518