Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti121g133kcal26.6g0.1g3.6g0g
Sipuli 27g8.1kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Chili paprika punainen2.7g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 40g13kcal0.3g2.2g0.1g1g
Paprika, punainen27g6.9kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl4g36kcal0g0g4g0g
Paprikajauhe 0.7g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 67g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 6g4.6kcal0.3g0.8g0g0.1g
Persilja 13g3.7kcal0.2g0.1g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g423kcal56.6g12.8g16g7g
Valittu annoskoko312g212kcal28.3g6.4g8g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g106kcal14.2g3.2g4g1.8g
Arvot/100g100g68kcal9.1g2g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840