Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 41g294kcal0.3g0.2g33.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 72g246kcal7.3g50.2g0.9g2.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 14g8.8kcal0.4g0.7g0.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 138g53kcal0.2g11.3g0.1g2.1g
Voi 6.9g50kcal0.1g0g5.6g0g
Manteli 14g85kcal3.3g0.9g7.4g1g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.3kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.8g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 3.3g7.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1590kcal23.2g150.6g95.2g11.2g
Valittu annoskoko313g795kcal11.6g75.3g47.6g5.6g
Annoskoko puolitettuna156g398kcal5.8g37.7g23.8g2.8g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935