Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi138g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis148g166kcal32.5g0g4.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.9g29kcal0g0g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.9g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz6.9g7.1kcal0.1g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g443kcal66.4g11.4g15.4g1g
Valittu annoskoko312g221kcal33.2g5.7g7.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna156g111kcal16.6g2.9g3.9g0.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079