Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g31g6.1kcal0.5g0.9g0.2g0g
Tomaatti 76g17kcal0.4g2.6g0.2g1.1g
Kurkku 41g4.4kcal0.2g0.6g0g0.3g
Sipuli 11g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 20g32kcal0.2g0.3g3.2g0.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g78g211kcal14.1g1.6g16.4g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Paprika keltainen 35g10kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Oliiviöljy 14g121kcal0g0g13.7g0g
Viinietikka 5.1g1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 1.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g821kcal31.8g17.6g67.6g6.4g
Valittu annoskoko313g411kcal15.9g8.8g33.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna156g205kcal8g4.4g16.9g1.6g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512