Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g181g44kcal3.3g5.4g0.9g3.4g
Sipuli 60g18kcal0.8g2.9g0.1g1g
Voi, 1 tl, 5 g9g66kcal0.1g0.1g7.3g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g45g95kcal10.4g0g5.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)10g17kcal0.3g0.3g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g493kcal30.8g19.4g31.6g9g
Valittu annoskoko313g246kcal15.4g9.7g15.8g4.5g
Annoskoko puolitettuna156g123kcal7.7g4.9g7.9g2.3g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573