Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g79g25kcal1g5.8g0.2g2.5g
Purjosipuli 40g9kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Tilli mauste10g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)13g16kcal1.2g0.4g1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g40g67kcal0.8g0.6g6.8g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton3g0.6kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 124g204kcal20.7g0g13.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g702kcal49g15.8g49.6g7g
Valittu annoskoko313g351kcal24.5g7.9g24.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g176kcal12.3g4g12.4g1.8g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307