Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 79g109kcal14.7g0g5.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)49g172kcal6.3g34.2g0.9g1.6g
Tomaattimehu Marli98g14kcal1g3.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g59g32kcal1.8g3.8g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.9g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos3.9g28kcal0g0g3.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%20g55kcal5.7g0.5g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g848kcal59.8g89.2g28g3.4g
Valittu annoskoko313g424kcal29.9g44.6g14g1.7g
Annoskoko puolitettuna156g212kcal15g22.3g7g0.9g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322