Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 191g46kcal3.4g4.2g0.6g4.4g
Lihaliemikuutio Maggi2.6g7.3kcal0.2g0.2g0.6g0g
Vesi72g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%48g76kcal1.3g1.3g7.1g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g260kcal9.8g11.6g16.6g9g
Valittu annoskoko312g130kcal4.9g5.8g8.3g4.5g
Annoskoko puolitettuna156g65kcal2.5g2.9g4.2g2.3g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.9g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871