Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha89g147kcal16.8g0g8.9g0g
Sipuli 22g6.7kcal0.3g1.1g0g0.4g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 0.4g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Täysjyväriisi 38g126kcal2.3g26.8g0.3g2.8g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.2g6.5kcal0.2g0.3g0.5g0g
Vesi111g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 44g46kcal1.5g8g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g779kcal42.4g73g33g9.6g
Valittu annoskoko312g389kcal21.2g36.5g16.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna156g195kcal10.6g18.3g8.3g2.4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316