Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 228g55kcal4.1g5g0.7g5.2g
Oliiviöljy 7.7g68kcal0g0g7.7g0g
Tonnikala öljyssä 53g100kcal14.3g0g4.7g0g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton8.5g1.8kcal0g0.1g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g456kcal37.4g11.4g26.2g10.6g
Valittu annoskoko313g228kcal18.7g5.7g13.1g5.3g
Annoskoko puolitettuna156g114kcal9.4g2.9g6.6g2.7g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083