Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)99g125kcal10.9g0.3g8.9g0g
Sokeri 42g171kcal0g42g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 48g166kcal4.9g33.8g0.6g1.7g
Leivinjauhe 2.5g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Vesi8.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g112kcal0.7g1g11.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 66g53kcal0.3g11.3g0.1g1.1g
Sitruunamehu, laimentamaton8.2g1.7kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g7.9kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1307kcal33.8g189.4g42.2g5.6g
Valittu annoskoko313g653kcal16.9g94.7g21.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g327kcal8.5g47.4g10.6g1.4g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148