Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g40g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 79g410kcal3.1g42.2g24.6g4.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g16g10kcal0.6g0g4g0g
Sokeri 19g77kcal0g19g0g0g
Kuohukerma (Ingman)159g539kcal3.5g4.9g55.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2074kcal14.6g132.2g168.2g8.4g
Valittu annoskoko313g1037kcal7.3g66.1g84.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g519kcal3.7g33.1g42.1g2.1g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916