Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.9g10kcal1.3g1.2g0.2g0g
Neljänviljanhiutale 7.9g26kcal0.8g4.6g0.3g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 154g527kcal15.6g107.4g1.8g5.4g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 14g44kcal1.3g8g0.3g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1214kcal38g242.4g5.2g16.6g
Valittu annoskoko313g607kcal19g121.2g2.6g8.3g
Annoskoko puolitettuna156g304kcal9.5g60.6g1.3g4.2g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256