Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 7.3g29kcal0g7.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl30g103kcal0.6g0.9g10.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g39g220kcal3.3g21.6g13.4g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g160g224kcal5.6g33.6g7.2g0.3g
Mansikka,pakaste Rainbow76g26kcal0.4g5.3g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1205kcal19.8g137.2g63.2g3.4g
Valittu annoskoko313g603kcal9.9g68.6g31.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna156g301kcal5g34.3g15.8g0.9g
Arvot/100g100g193kcal3.2g21.9g10.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100