Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali144g31kcal1.7g4.9g0.3g3g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)58g92kcal11g0g5.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Sipuli 22g6.5kcal0.3g1g0g0.4g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g14g5.1kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 72g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g308kcal26.2g13.2g15.4g6.8g
Valittu annoskoko313g154kcal13.1g6.6g7.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g77kcal6.6g3.3g3.9g1.7g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323