Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)78g15kcal1.1g1.5g0.4g1.9g
Kukkakaali 31g7.5kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Jauheliha, sika-nauta 104g230kcal18.2g0g17.6g0g
Pekoni rasvainen 22g83kcal2.6g0g8.2g0g
Sinappi 8.3g11kcal0.4g1.2g0.5g0.1g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 26g86kcal0.5g0.8g9.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g13g20kcal2.1g0.1g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1039kcal51.6g10.8g88.2g6.2g
Valittu annoskoko313g520kcal25.8g5.4g44.1g3.1g
Annoskoko puolitettuna156g260kcal12.9g2.7g22.1g1.6g
Arvot/100g100g166kcal8.3g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178